O nama

U hiperprodukciji naslova koji se objave na godišnjem nivou, teško je prosečnom čitaocu doneti odluke šta će sledeće da čita. Zato smo mi tu da vam pomognemo u izboru vaše sledeće knjige.  Iako autori sa ovog bloga imaju veliko iskustvo u pisanju književnih kritika, pred vama i ovde ćemo nastupati prvenstveno kao pasionirani čitaoci. Kroz naše iskrene recenzije i ocene, moći ćete i sami da procenite šta možete očekivati od svake knjige.

Sledeća dobra knjiga ima dve osnovne misije: popularisanje čitanja i pomaganje u odabiru šta sledeće da pročitate. U ovoj zemlji apsurda u kojoj se veoma malo čita, a veoma puno objavljuje, kao prvo i osnovno, ljude treba privući knjizi i dočarati im kolika se neprocenjiva lepota i duhovno bogatstvo nalaze u samom činu čitanja, a kao drugo, preporučiti im i šta bi konkretno trebali pročitati.

Sledeća dobra knjiga je osmišljena kao mesto gde će se okupljati svi ljubitelji pisane reči. Kao mesto gde će se sretati čitaoci i pisci. Kao mesto u čijem će jedinom centru biti njeno veličanstvo – KNJIGA. Od kada su ljudi, pre četiri hiljade godina , po prvi put počeli na glinenim tablicama da zapisuju svoje misli i predanja, pa do današnjih papirnih i elektronskih knjiga, put je bio dug. Ali je umetnost pripovedanja i zapisivanja priča, kao i njihovo čitanje, uvek predstavljalo jednu od najvećih fascinacija ljudskog roda. I uvek su uz knjigu išli i kultura, i edukacija, i sve prave vrednosti koje jedno društvo čine boljim i odgovornijim mestom za život.

Čitajmo da bismo bili pametniji. Čitajmo da bismo bili mudriji. Čitajmo da bismo bili duhovno bogatiji. Čitajmo da bismo proširili svoje lične i životne horizonte. Čitajmo da bismo bolje razumeli nas same, ali i svet oko nas. Čitajmo da bismo postali bolji i odgovorniji ljudi. Jer, čitanje i knjiga su najčarobnije i najveličanstvenije navike, koje ćemo ikada moći izgraditi.

DOBRO NAM DOŠLI !