JUTARNJA ZVEZDA – Domaći triler koji uskoro izlazi iz štampe

Više od tri godine sajt sledecadobraknjiga.com razmenjuje sa vama ljubav prema knjigama, sa posebnim akcentom se osvrćući na triler, kao jedan od najpopularnijih žanrova u svetu. Zato vas sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo da autor sajta, Vladimir Vujinović, uskoro objavljuje svoj književni prvenac – baš u triler žanru.

Jutarnja zvezda je čistokrvni crime/mistery roman, kojeg bismo i podžanrovski mogli suziti na whodunit crime i na policijski procedural. Uzbudljiva priča o grupi beogradskih policajaca koja lovi nemilosrdnog serijskog ubicu. Priča bogata narativnim rukavcima, neočekivanim obrtima i lažnim tragovima. Krimić čiji se glavni junak Filip Vujić umnogome razlikuje od onih stereotipnih američkih detektiva sklonih nasilju, alkoholu i samodestrukciji.

 Jutarnja zvezda se oslanja na bogatu tradiciju skandinavskih i anglo-američkih trilera, ali priča obiluje lokalnim osobenostima i karakteristikama. Treba još dodati da nam autor u ovom romanu obećava i veliku dozu mistike, religije, astronomije, biblijskog simbolizma i sajber-kriminala. Tako da vas pozivamo da mu date šansu kad roman izađe.

Knjiga Jutarnja zvezda će izaći iz štampe početkom decembra 2019. godine, u izdanju izdavačke kuće Otvorena knjiga.

Vladimir Vujinović je rođen 1976. godine u Somboru, gde i sada živi i radi. Kratka proza mu je objavljivana u mnogim književnim časopisima. Godine 2014. objavio je elektornsku knjigu Stvarnost Ivana Karamazova. Pisao je književne kritike za Yellow Cab. Kao bloger se istaknuo pišući članke za nekoliko više ili manje znanih sajtova i portala. Osnivač je, urednik i autor na sledecadobraknjiga.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *