VIDI ME – Nikolas Sparks / Ljubav naspram opasne i uznemirujuće prošlosti – šta je jače?


Nikolas Sparks je svoje čitaoce širom sveta ponovo obradovao sjajnim romanom, koji je svoje srpsko izdanje doživeo u 2016. godini. Isprepletanost akcije, napetosti, ljubavi i prošlosti – predstavljamo vam knjigu Vidi me.

Vidi me je napet roman koji će vas na tren ušuškati i opustiti, a onda ćete se neočekivano trgnuti i grozničavo pokušavati da predvidite gde će vas sledeća stranica odvesti.

Kolin Henkok i Marija Sančez. Jedino što ih spaja je to što su istih godina. Kolin je mladić koji iza sebe ima burnu istoriju problematičnih događaja – tuča, skandala i privođenja zbog besa i gneva koji su vladali njime. Sa svojom porodicom nije u dobrim odnosima, praktično ni ne razgovaraju. Ipak, danas, on uviđa svoje greške i želi da se promeni. Studira i cilj mu je da postane učitelj. Redovno vežba, uči, radi i vodi jedan miran život.

Marija potiče iz vredne i srećne meksičke porodice. Uspešan je advokat, gradi polako svoju karijeru. Jako je lepa, iako nema baš sreće u ljubavi.

Njihovi svetovi se susreću jedne olujne noći kada je Mariji pukla guma na automobilu, a Kolin se zaustavio da joj pomogne. Spletom slučajnih okolnosti, oni će se i upoznati, i malo pomalo, početi da znače jedno drugom, više nego što bi i sami pretpostavili da je to moguće.

Ali ovo nije samo ljubavna priča. Nema prepreka oko njihove veze, koje oni moraju prevazilaziti, ako ste to pomislili. Zapravo, neko iz Marijine prošlosti se vraća. I počinje da je uznemirava, ponovo. Samo je ovog puta ozbiljnije i teže je shvatiti ko se krije iza uznemirujućih poruka, probušenih guma, obijanja stana i pretnji.

Kolin, zbog svoje loše prošlosti, mora da se pridržava svih pravila u narednom periodu i ne sme napraviti nijedan incident, jer će automatski biti poslat u zatvor. Ali kako ne zaštititi ženu koju volite?

Njihova veza je tek otpočela, a incidenti se samo nastavljaju. Da li je uopšte moguće učvrstiti ljubav u takvim uslovima? Kako uspeti da se Marija oseti bezbednom, kada je u stalnom strahu od nepoznatog progonitelja, koji joj može napasti i porodicu? Da li će policija zaista dobro obaviti svoj posao?

Kolin odlučuje da rizikuje sve, svoj život i svoju budućnost i uzima stvar u svoje ruke. Nezavisno od detektiva i policije, vodi sopstvenu istragu, ujedno i čuvajući Mariju.

Vidi me je napet roman koji će vas na tren ušuškati i opustiti, a onda ćete se neočekivano trgnuti i grozničavo pokušavati da predvidite gde će vas sledeća stranica odvesti. Nagađaćete i rešavati misteriju zajedno sa Kolinom. Osetićete Marijine emocije.

Ovo je takođe i priča koja nam otkriva koliko su značajni, dragoceni i neprocenjivo važni prijatelji koje imamo u životu.

I taman kad pomislite da ste sve shvatili, ispostavlja se da progonitelj nije taj, jer ih je zapravo, dvojica. Ili ipak samo jedan, ali ne prvobitni? Ili prvi i možda, neko treći?

A šta ako uopšte nije meta Marija?

Sami protiv svih, sami protiv zla – da li je ljubav dvoje, na prvi pogled potpuno nespojivih ljubavnika dovoljna? Saznajte čitajući ovaj vrlo zanimljiv i jako dobro napisan roman.

Ovo je takođe i priča koja nam otkriva koliko su značajni, dragoceni i neprocenjivo važni prijatelji koje imamo u životu. Koliko porodica može biti jedinstvena kada se treba zajedno boriti. Ova priča nas uči ljubavi, verovanju, poverenju – u ljude, ali možda još važnije, u sopstveni instinkt, unutrašnje čulo.

Delo koje svakako treba uvrstiti u ove hladne, zimske dane. Uz šolju čaja i mekanog ćebeta, uronite u priču o Mariji i Kolinu.

A da vas podsetimo, Nikolas Sparks je jedan od najomiljenijih pripovedača širom sveta, čije su knjige štampane u više od osamdeset pet miliona primeraka. Napisao je 11 romana i memoare (njih je napisao zajedno sa bratom Majkom). Osam romana mu je adaptirano za film.

Knjige mu se prevode na više od 50 jezika, a roman Vidi me je prvi na listi najprodavanijih romana New York Timesa.

Ova priča nas uči ljubavi, verovanju, poverenju – u ljude, ali možda još važnije, u sopstveni instinkt, unutrašnje čulo.

Vidi me

Nikolas Sparks

Laguna

Beograd, 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *