6
сеп
2016
0

TRAG MISLI – Književni prvenac naše saradnice Marije Bogičević


Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je saradnica i recenzentkinja našeg sajta, Marija Bogičević, objavila zbirku poezije pod naslovom Trag misli. Ovo je Marijin književni prvenac, izdat od strane književnog kluba Sirin iz Beograda.

Iako joj je ovo prvenac u formi pesničke zbirke, za Mariju možemo reći da je iskusna pesnikinja. Pesme su joj objavljivane u nekoliko zbornika, književnim časopisima  Sizif  iz Kraljeva i Suština poetike. Dobitnica je i 3. nagrade za poeziju na Međunarodnom festivalu poezije i kratke priče  Duško Trifunović  u Novom Sadu.

Trag misli je zbirka pesama čije čitanje predstavlja istinski čitalački i duhovni doživljaj. Marija Bogičević je mlada pesnikinja istančanog senzibiliteta, osebujnog izraza, bogatog umetničkog potencijala. U vremenu vladavine kiča, šunda, rijalitija i tabloida, pojavljivanje ovakvih mladih umetnika koji će popularisati kulturu, zastupati prave vrednosti, objaviti kao svoju prvu knjigu ni manje ni više nego poeziju  – nešto je što moramo pozdraviti velikim aplauzom.

Uostalom, poslušajmo šta autorka u jednoj svojoj pesmi kaže ša za nju predstavlja pisanje: „Da se oslobodiš / Da izvučeš najdublje iz sebe / Da otvoriš srce drugima / Da ti na kraju bude lakše u grudima / Da inspirišeš, da raznežiš / Da motivišeš.“

Marija Bogičević živi i stvara u Velikom Gradištu. Rođena je 1988. godine. Završila je Filološki fakultet u Beogradu, smer srpski jezik i primenjena lingvistika.  Bavi se lekturom i korekturom. Za Sledeću dobru knjigu piše gotovo od samog osnivanja sajta početkom 2016. godine.

Marijinu zbirku možete naručiti preko autorkinog ličnog bloga. A trebalo bi uskoro da se pojavi i u beogradskim knjižarama.

Promocija pesničke zbirke Trag misli  će se održati 9. Septembra 2016. u Beogradu,  u biblioteci Milutin Bojić, s početkom u 19 časova.

Svi ste dobrodošli.

Related Post

Komentar