26
јул
2016
0

Uskoro u knjižarama – Novi triler Uroša Timića prošaran fikcijom i hororom

Novi roman Uroša Timića, pobednika konkursa Literarni Onlanj Inkubator preko kojeg je prošle godine stupio na književnu scenu romanom Osmi život , nosi naziv Četrdeset dana, i kroz nedelju dana može se naći u svim beogradskim knjižarama, a najkasnije za 2 nedelje u knjižarama širom Srbije. Četrdeset dana je religijski triler prošaran fikcijom i hororom, objavljen u izdavačkoj kući Galaksijanis.

O romanu:

Uroš TimićKada sudbina odluči da podeli život na “pre i posle”, ne bira trenutak. Pitanje je: Da li ćemo uspeti da sačuvamo dovoljno sreće da bismo opstali u periodu “posle”?

Roman o smrti, ljubavi i potrazi za životom. U “Nesvakidašnjem selu” sila vidljiva samo Stefanu uzrok je mnogih nesreća i tragedija koje su selo zadesile. Kroz Stefanovu priču, njegovu borbu sa, kako sopstvenim tako i tuđim demonima; kroz priču starca Todora koji se suočava sa najuzvišenijim “ja” u sebi nakon svoje smrti; kroz priču dečaka Pavla koji se svojski bori sa svojom traumom, ali i kroz priče svih drugih junaka ovog romana, četrdeset dana dobija sasvim novi oblik.

O autoru:

Uroš Timić je rođen u Smederevu 1991. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu, na katedri za bbliotekarstvo i informatiku. Do sada ima dva objavljena romana i više objavljenih i nagrađivanih kraćih priča. Aktivno piše za portale Blacksheep i magazin P.U.L.S.E. Prvi roman Osmi život jedan je od tri pobednička romana književnog konkursa “Literarni Onlajn Inkubator”, i objavljen je u izdavačkoj kući Laguna. Trenutno živi i stvara u rodnom gradu.

Uroš Timić

Uroš Timić

Related Post

Preporučujemo da pogledate

ČETRDESET DANA – Uroš Timić / Triler o natprirodnom i onostranom

Komentar