U PRAVOM TRENUTKU – Lusi Robinson / Osmeh na lice, vreme je za ljubav

U pravom trenutku. „Čita se uz osmeh“ – piše na koricama ovog sjajnog ljubavnog romana. Autorka Lusi Robinson vam donosi jednu pitku, zanimljivu priču o ljubavi, sa puno elemenata komedije. Ali pripremite se i za emotivne scene koje će vam možda izmamiti i suze. A kako i drugačije kada je u pitanju otkrivanje prave ljubavi?! Nijedan takav put ne može proći bez teškoća.

Pisana jednostavnim, razgovornim stilom, posebno će se dopasti mladima.

Čarli Lambert je vredna, ambiciozna mlada žena. Njen život je praktično pa savršen svakome ko bi pogledao sa strane – radi kao direktorka na Odeljenju za komunikacije u jednoj od vodećih farmaceutskih kuća Salutek, nezavisna je i vrlo dobro zarađuje, ima dobar stan, garderobu…

Jedino što kvari ovu sliku je njen cimer Sem – jako zgodan i lep, ali poprilično lenj i neuredan momak, koji je jedino uspešan u menjanju devojaka.

I kao što to i biva u životu, jedan trenutak je dovoljan da se sve promeni: nakon pada zadobija trostruki prelom noge, prinuđena je da ostane u kući nekoliko nedelja, a za to vreme njena zamenica pokušava da joj preuzme mesto; Džon, njen šef i muškarac u koga je Čarli zaljubljena već sedam godina i sa kojim neprestano flertuje joj slama srce i ženi drugu, iako su između njih postojale obostrane varnice i privlačnost.

Čarli je radoholičar i možda to najbolje oslikava rečenica koju ona sama izgovara: „Kad god se svet rušio oko mene, organizacija je bila jedino što me je čvrsto vraćalo na noge.“

I zato ona ne gubi vreme i tokom svog prinudnog odmora osniva sajt „Prva pomoć za uspešan randevu.“ Naime, shvativši da je talentovana za pisanje, a i za spajanje ljubavnih parova, ona na sajtu pomaže u povezivanju dvoje ljudi tako što se umesto svog klijenta dopisuje sa određenom odabranom osobom.

U moru onih koji je angažuju stiže i Šeli, mlada dama vrlo slična samoj Čarli koja jednostavno nema dara (a ni vremena zbog posla) za dopisivanje. Umesto nje, Čarli se dopisuje sa izvesnim Vilijamom. Malo-pomalo, ona se zaljubljuje u njega. Po prvi put u životu, otvara nekome dušu i to potpunom strancu. Nakon preispitivanja, neodlučnosti, pokušaja da zaboravi sve to, pa zatim odluke da će „pomrsiti konce“ njemu i Šeli tokom prvog sastanka – saznaje zastrašujuću istinu: Sem, njen cimer je takođe pisao za sajt sličan njenom i to baš u ime Vilijama!

Zbog mnoštva zanimljivih događaja, čita se brzo, prosto će vas vući da ne prekidate dok je ne završite.

Čarli i Sem pokušavaju da tu činjenicu ignorišu, ne priznajući ni samima sebi da su se zaljubili jedno u drugo. Trude se da to ne poremeti njihov prijateljski odnos, ali u dubini duše znaju da ništa više nije isto.

Hoće li ljubavna priča imati srećan kraj za ovo dvoje, posebno ako vam otkrijemo da će se Sem odseliti u London zbog dobijene uloge glumca u jednoj predstavi i činjenice da će se Džon, Čarlina nesuđena ljubav, razvesti i izjaviti joj da je voli i želi da budu konačno zajedno?

Svako od naših junaka se mora izboriti sa situacijama koje im donosi život, ali i sa sopstvenim mislima i osećanjima.

Predlažemo vam da ne pogađate, već knjigu u šake i otkrijte! Pisana jednostavnim, razgovornim stilom, posebno će se dopasti mladima. Zbog mnoštva zanimljivih događaja, čita se brzo, prosto će vas vući da ne prekidate dok je ne završite.

U pravom trenutku. Iskoristite ove divne prolećne dane i u prirodi ili na terasi vašeg doma uz omiljeno vam piće uživajte u toploj i veseloj ljubavnoj priči. Sledeća dobra knjiga vam preporučuje ovaj naslov i verujemo da će se dopasti svima koji uživaju u ovom žanru.

A evo i nekoliko podataka o našoj spisateljici: Lusi Robinson je britanska autorka, odrasla u Glosterširu. Bavila se pozorišnom i televizijskom produkcijom, takođe je bila i autorka dokumentaraca za BBC, ITV, Channel 4 i Channel 5. Pisala je i blog za časopis Marie Claire o upoznavanju partnera preko interneta. Zatim je postala romanopisac. Sada živi u Bristolu sa svojim partnerom.

U pravom trenutku

Lusi Robinson

Izdavač: Vulkan izdavaštvo

Beograd, 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *