Koje knjige da poklonite damama za 8. mart? / Naša 4 predloga


Dan žena se bliži, a ukoliko se još niste dosetili šta biste originalno i korisno uzeli nekoj vama dragoj ženskoj osobi, Sledeća dobra knjiga za vas ima 4 odlična predloga knjiga za savršeni poklon!

Najbolje od mene, Nikolas Sparks

Amanda i Doson su živeli u gradiću Orijental; kao srednjoškolci su se zaljubili i otpočeli vezu, koja je bila ispunjena ogromnom, čvrstom ljubavlju. Međutim, pripadali su različitim društvenim krugovima: Amanda je poticala iz bogate porodice, koja nikako nije prihvatala njenu vezu sa Dosonom, koji je pak bio ne samo siromašan, već iz problematične porodice: svi njegovi rođaci bili su razbojnici i kriminalci.

Najbolje od mene, Nikolas SparksUprkos tome, borili su se za svoju ljubav pronalazeći utočište kod Taka, starog čoveka koji se bavio popravkom automobila. Nažalost, sudbina je tako htela da se Amanda i Doson rastanu, kada su je njeni roditelji ucenili da joj neće platiti koledž ukoliko ne okonča vezu. Teška srca, Doson je pušta iz svog života a malo nakon toga završava u zatvoru jer je nesrećnim slučajem, tokom jedne kišne večeri, njegov kamion proklizao i usmrtio doktora Dejvida Bonera. Nakon odslužene kazne, odlazi iz grada.

Posle više od 20 godina, Amanda i Doson se ponovo sreću u svom gradu, jer je njihov zajednički prijatelj Tak preminuo. Amanda je sada udata žena i ima troje dece; Doson se nikad nije ženio, vodi usamljenički život ispunjen samo poslom.

Pisma i testament koje im je Tak ostavio ih ponovo spajaju i provode vikend zajedno, shvativši da se ljubav nikada nije ugasila i da su nesrećni jedno bez drugog. Međutim, život ima svoje planove i nikada nije jednostavan: odluka se mora doneti, a iako je sama po sebi teška, dodatno se komplikuje situacija kada Amandin sin doživljava tešku saobraćajnu nesreću, a Doson mora razrešiti ozbiljan konflikt sa rođacima koji ga oduvek mrze i žele ga ubiti.

Koliko će taj kratki susret izmeniti tok njihovih života, otkrijte u ovoj neverovatnoj ljubavnoj, ali i porodičnoj, realističnoj priči.

Večiti sukob razuma i srca je i ovde prisutan, a knjigu ćete čitati sa uzbuđenjem, ali i strepnjom i iščekivanjem raspleta događaja i ljudskih sudbina.

Drvo života, Kristina Kovač

drvo-zivotaKompozitorka Katarina Molnar u svojim tridesetim godinama dobija dugoočekivanu ćerku, ali njen brak se bliži krahu. Mesto ljubavi je zauzela navika. I dok s jedne strane, oseća ogromnu sreću i ljubav zbog ćerke Tare, s druge strane se ljubav prema suprugu gasi. Usred te zbunjenosti i preispitivanja, potpuno nenadano u njen život ulazi Damjan, stari poznanik iz mladosti. Njemu je dijagnostikovan rak limfnih žlezda i dok se on bori sa smrću, ljubav između njih dvoje se polako rasplamsava, iako je zasnovana samo na dopisivanju putem fejsbuka.

Zahvljaujući ljubavi i pozitivnom stavu o životu, život pobeđuje smrt. Tada i njihova zabranjena ljubav kulminira.

Drvo života opisuje ljubav muškarca prema ženi; ljubav majke prema svom detetu, ali i Katarininu ljubav prema svojoj majci, koja je preminula.

Topla, emotivna priča. Svojevrstan dokaz da srodnu dušu možete prepoznati i pre fizičkog upoznavanja i kontakta. Bezgranična majčinska ljubav. I knjiga koju definitivno trebate pročitati.

Sakrij me od zaborava, Tarin Fišer

Uzbudljiva priča koju nam pripoveda Olivija. Nakon otkrivanja da je njen bivši dečko Kejleb izgubio pamćenje u saobraćajnoj nesreći, pokušava da ga ponovo osvoji ne otkrivajući mu svoj pravi identitet i njihovu vezu iz prošlosti.

Sakrij me od zaboravaBili su prva ljubav jedno drugom. Ali neiskustvo, strah, tvrdoglavost i inat su doveli do toga da se rastanu.

Ono što njihovu priču čini komplikovanom jeste činjenica da Kejleb sada ima devojku Liju. Dve suparnice se ne libe da povlače prljave poteze ne bi li zadržale svog čoveka kraj sebe.

Ljubav između Kejleba i Olivije je oduvek bila jaka, puna strasti, nepromišljenih postupaka, dubokih emocija koje su to sve pratile. Da li će ipak sve to biti dovoljno da se pređe preko laži i obmana, nepredviđenih događaja i problema? Hoće li naći svoj mir?

Knjigu ćete pročitati u „jednom dahu“, intenzivno proživljavajući sve emocije sa glavnom junakinjom Olivijom.

Ukoliko volite uzbudljive ljubavne romane, Sledeća dobra knjiga vam toplo preporučuje ovaj.

Jedan dan, Dejvid Nikols

Dvadeset godina, dvoje ljudi, jedan dan…

jedan_dan-dejvid_nikols_vEma i Dekster: nakon dodele diploma, 15. jula 1988. godine ovo dvoje studenata provode zajedničku noć. Potpuno drugačiji – različitih stilova, životnih shvatanja, planova za budućnost. U tom trenutku ni ne pomišljaju da će ih to odvesti u nešto značajno ili ozbiljno.

Između dopadanja i nedopadanja, prijateljstva, privlačnosti, usamljenosti, različitih puteva – odnos Eme i Dekstera je trajao godinama, menjajući se.

Njihova priča traje 20 godina, prožeta je emocijama, duhovitošću, odrastanjem…

Autor odlično smišlja način na koji nam to sve predstavlja: knjiga je podeljena na mnoštvo isečaka iz njihovih života, ali uvek je u pitanju jedan dan, petak, 15. jul, samo se godine razlikuju.

Da li će ova priča imati srećan završetak? Hoće li se Ema i Dekster prepoznati kao dvoje ljudi u ljubavi ili će biti prijatelji? Je li 20 godina poznanstva premalo ili previše?

Neobična, snažna priča, u potpunosti nesvakidašnja i puna iznenađenja.

Pružite joj šansu, jer će u vama probuditi pregršt osećaja: smeh, nežnost, ljutnju, tugu, zabavu, razumevanje…

Sledeća dobra knjiga se nada da ćete uživati čitajući ove romane i želi damama srećan predstojeći praznik!

Najbolje od mene

Nikolas Sparks

Izdavač: Laguna

Beograd, 2014.

Drvo života

Kristina Kovač

Izdavač: Laguna

Beograd, 2015.

Sakrij me od zaborava

Tarin Fišer:

Izdavač: Vulkan izdavaštvo

Beograd, 2014.

Jedan dan

Dejvid Nikols

Izdavač: Laguna

Beograd, 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *