SAKRIJ ME OD ZABORAVA – Tarin Fišer / Ljubavna priča koja će vam usplahirati srca

Zovem se Olivija Kaspen i sve što volim lako iščupam iz svog života. Ne činim to namerno, ali svakako ne ni nehotice. Upravo gledam u jednu od tih svojih uprljanih ljubavi, onih što ostavljaju gorak ukus u ustima.

Ovo su rečenice kojima započinje roman autorke Tarin Fišer, Sakrij me od zaborava.

Olivija otkriva da je njen bivši dečko Kejleb izgubio pamćenje; pokušava da ga vrati ne otkrivajući mu svoj identitet zbog njihove loše prošlosti. Njih dvoje su zapravo par iz mladosti, prva ljubav jedno drugome – snažna, iskrena, sa dosta razmirica u početku, što je negde i normalno za tinejdžersko doba.

Nažalost, neiskustvo, ponos i nesigurnost su doveli do toga da oboje naprave greške koje neće moći onom drugom da oproste i tu dolazi do njihovog rastanka. Ono što ih sprečava da se pomire danas, sem nesreće koju je Kejleb doživeo i zbog toga izgubio pamćenje, jeste i to što on sada ima devojku Liju.

U ovom, može se slobodno reći, začaranom ljubavnom trouglu, dočekuju nas suparnice koje su u nekim momentima i okrutne; posesivna ljubav; laži, prećutkivanja, inat i ponos…

Sakrij me od zaboravaLjubavna priča koja je ispričana u prvom licu, kroz Oliviju. Pratićemo njenu prošlost i sadašnjost, njene vrline i mane, njeno sazrevanje. Divićemo joj se, ljutićemo se na nju, branićemo je u mislima pravdajući njen cilj, zgražavaćemo se. Devojke i žene će se prepoznati u njoj, podsetiće se možda neke svoje ljubavi, prve ili najveće ili najbolnije. Ono što je sigurno jeste da će vas emotivno uzdrmati i da nećete ostati ravnodušne.

Kako se sve više budete bližile završetku, otkrićete zanimljive stvari kojima se sigurno niste nadale kada ste počele čitati knjigu. U spletu događaja koji će se preplitati, vaša osećanja će se menjati. Kraj nećete očekivati baš takav, jer ovo i nije obična ljubavna priča. Čak i taj završetak će vas podeliti: neke od vas će biti razočarane, neke srećne, neke misliti da je tako najbolje.

Jer, Olivija nam na kraju poručuje:

Konačno sam se pomirila sa činjenicom da svaki naš potez za sobom povlači posledice. Prihvatila sam ih i sada su zvanično moje. Nema više vremena za pogrešne odluke. Svaki korak je dragocen. Odluka je u mojim rukama.

Da li će Kejleb i Olivija uspeti prevazići prepreke, životne izazove, same sebe? Saznajte čitajući ovaj uzbudljivi roman.

I baš zbog svoje nepredvidivosti i odličnog sadržaja, kao i umeću autorke da nam potpuno dočara emociju svakog lika u knjizi, Sledeća dobra knjiga vam preporučuje ovu ljubavnu priču. Čita se u „jednom dahu“ i idealna je za popunjavanje vašeg omiljenog slobodnog vremena: odmor, kafa ili čaj kraj vas, vikend i Sakrij me od zaborava. Pisana je jednostavnim, svakodnevnim izrazom, bliskim svima nama i to joj daje dodatnu toplinu i vodi nas potpunom prepuštanju događajima.

Uverite se i same.

Naravno, na kraju ovog teksta, evo i nekih podataka o autorki: Tarin Fišer je rođena u Johanesburgu, gde je provela i svoje detinjstvo. Kasnije se seli u Sijetl. Za sebe kaže da je rođeni pisac koji malo spava a mnogo čita. Takođe i da se trudi da ono što piše bude prožeto najdubljim emocijama. Ono što je interesantno u vezi sa njom jeste da je sa samo 11 godina purpurnim mastilom napisala roman o odbeglim siročićima.

Danas živi u Vašingtonu sa porodicom.

[yasr_overall_rating size=”medium”]

Sledeća dobra knjiga ocena

Sakrij me od zaborava

Tarin Fišer

Izdavač: Vulkan izdavaštvo

Beograd, 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *